Trumpalaikė socialinė globa - Šeimos slėnis
3115
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3115,page-child,parent-pageid-3075,acl-sitelinx,sitelinx-underline-important,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,menu-animation-underline,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5219,elementor-page elementor-page-3115

 

 

 

Trumpalaikė socialinė globa

 

Trumpalaikės socialinės globos laikino atokvėpio paslaugos – tai savalaikių ir būtinų paslaugų kompleksas vaikams ir paaugliams iki 18 metų amžiaus, turintiems negalią ir / ar psichikos ir / ar elgesio sutrikimus, jų tėvams (globėjui /  rūpintojui), kurie laikinai dėl tam tikrų priežasčių negali pasirūpinti ar prižiūrėti vaikų, kuriems reikalinga nuolatinė priežiūra. Trumpalaikė (Atokvėpis) socialinės globos paslauga teikiama visą parą, todėl vaikai gali būti palikti ilgesniam laikui (ne mažiau kaip 12 val.) – savaitei, mėnesiui ar pagal poreikį iki 6 mėnesių per metus arba iki 5 parų per savaitę, neterminuotai.

 

Trumpalaikės (Atokvėpio) socialinės globos paslaugos Vilniaus kompleksinių paslaugų centre ,,Šeimos slėnis“ teikiamos vaikams su negalia, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Vilniaus miesto savivaldybėje. Dėl trumpalaikės (Atokvėpio) socialinės globos paslaugų skyrimo vaiko tėvai (globėjas / rūpintojas) turi kreiptis į seniūniją pagal gyvenamąją vietą. Vaikams paslaugos skiriamos Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus sprendimu. Daugiau informacijos dėl dokumentų pateikimo tvarkos rasite paspaudę šią nuorodą.

 

Trumpalaikės (Atokvėpio) socialinės globos specialistų komandą sudaro: logopedai, ergoterapeutai, psichologai, specialieji pedagogai, socialiniai darbuotojai, užimtumo specialistai, individualios priežiūros darbuotojai, kurie kelią kvalifikaciją Lietuvos ir tarptautiniuose mokymuose.

 

Atsižvelgiant į Paslaugų gavėjo poreikius, galimybes, specialistai dirba taikydami efektyvius ir šiuolaikiškus metodus: hidroterapiją, sensorinius kambarius, išmaniąsias lentas, smėlio, druskos bei dailės terapijas.

 

Rengiamos išvykos į parduotuves (mokant savarankiškumo įgūdžių), į lankytinas vietas supažindinant su Vilniaus apylinkėmis ir pačia sostine (siekiant lavinti paauglių socialinį bendravimą, ruošiant vaikus sėkmingai integruotis į visuomenę).

 

Teikiamos psichologo konsultacijos tėvams (globėjui / rūpintojui).

Esame įsikūrę

 

„Šeimos slėnis” įsikūręs Antakalnyje, vaizdingo Pavilnių regioninio parko teritorijoje, todėl yra puikios sąlygos vaikučiams įkvėpti gryno oro einant pasivaikščioti į parką ar žaidžiant erdviame mūsų kieme.

 

Telefonas:  + 370 5 234 0300
administracija@seimos-slenis.lt

 

DARBO LAIKAS:

I–IV : 07:30 – 16:15
V: 07:30 – 15:00
VI–VII:  NEDIRBAME